Cansel elçin kimdir?


İzmir’in Tire ilçesinde Dünya’ya gelenCansel Elçin, ailesi ile birlikte gittikler Fransa’ya yerleştiler. Öğrenimini burda tamamlayan Cansel Elçin, önce Paris’te Lycée Racine’e gitti. İlköğretimi burada tamamladı. Ailesi ticaret ile uraştığı için aileye katkı sağlayabilecek bir bölüm tercih etti. Ekonomi ve Sosyal bilimler okudu. Bu süreçten sonra ticaretle uraşmaya başlayan Elçin, aynı zamanda tiyato kurslarına devam ederek, oyunculuk kulvarına kaydı. Bu konuda ciddi bir kariyer edinmek isteyen Cansel Elçin, Fransa’nın önde gelen tiyatro okullarında Ecole Florent‘eyazıldı. Isabel Adjani , Gerard Depardieu, Sophie Marceau gibi önemli oyuncuların ders verdiği bu okulda Audrey Tautou ile sınıf arkadaşıydı. Bu süreçten sonra Amerikalı Actor’s Studio’u kuran Lee Strasberg’in oğlu John Strasberg ile Jack Garfein‘in Workshoplarına katıldı.
Derece ile bitirdiği okuldan sonra Fransa’nın çeşitli yerlerinde tiyatro adına çalışmalarda bulundu ve oyunculuğunu perçinledi. Bunun yanında çeşitli reklamlarda rol alarak sektörde var olmaya çalıştı. çeşitli sinema projelerinde yer aldı. Sinema ve kamera arkası ilgisini çekiyordu. Bu ilgi ona bir kısa film çekmesine neden oldu. Papillon isimli kısa filmin hem hikayesini yazdı hemde yönetti.
Bir tiyatro oyununda kendisini izleyen ünlü yönetmen Ferzan Özpetek‘in dikkatini çektiği O dönemde yönetmenin çekmiş olduğu Harem Suare filminin cast oluşumunda ve kamera arkasında tecrübeer kazandı. Filmde ayrıca kısacık bir rolde, bir gazeteciyi oynadı. Ama Ferzan Özpetek ile tanışması ona farklı pencereler açtı. Öncelikle başarılı yapımcı ve yönetmenTomris Giritlioğlu ile tanışmasına vesile oldu.
2005 yılında Türkiye’ye gelen ve Kanal D de gösterilen Kurtuluş Savaşını anlatan Kırık Kanatlar‘da Tomris Giritlioğlu‘nun isteği ile Yüzbaşı Cemal karekterine hayat verdi. Bu rol onu Türk izleyecisin tanımasına vesile oldu. Ama asıl başarısını yine Tomris Giritlioğlu projesi olan  Hatırla Sevgili‘de yakaladı. Artık oldukça popüler olmuştu ve genç kesimden bir çok hayranı olmuştu. Cansel Elçin ise bu popülerliğe önem vermeden işine devam etti. Hatırla Sevgilidizisi çekilirken, Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin projesi olan bir gerilim filminde oynadı. Küçük Kiyamet filminde,Başak Köklükaya, İlker Aksum ve Binnur Kaya ile başrolü paylaştı. Aynı yıl Beykent Üniversitesinin her yıl düzenlediği ve 8000 öğrecinin  katılımı ile gerçekleşen 7. İletişim Ödülleride “En iyi erkek Oyuncu” ödülünü aldı.
Hatırla Sevgili dizisi sona erdikten sonra yeni bir televizyon dizisi için Gold yapım ile anlaştı. Bir gemi mühendisini oynadığı “Cennetin Çocukları” dizisi Reyting kaygıları içinde olan bir ortamda başarılı olamadı ve yayından kaldırıldı. Bu başarısızlık Cansel Elçin‘i yıldırmadı ve uzun metrajlı bir sinema filmi çalışmasına başladı. Özhan Eren‘in yönettiği 120 isimli yine bir dönem filminde “Süleyman Teğmen” rolü ile başarılı bir kompoziyon çizdi. Film, gişede de başarıyı yakaladı.
Yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaryosunu kendisinin yaptığı ” Kampüste Çıplak Ayaklar” isimli film ise 2009 Ekim ayında vizyona girdi. Bu gençlik filminde Ezgi Aşaroğlu, Türkü Hazer gibi genç neslin oyuncuları ile çalıştı. Kendisinin de bir kaç rolde görüneceği proje  Binnur Kaya‘da kısa bir rolde kendisine eşlik etti.
Oyunucu şu sıralar 2009 sezonunda başlayan ,yine bir Tomrs Giritlioğlu projesi olan “Gönülçelen” isimli dizide Tuba Büyüküstün, Onur Saylak  ile birlikte rol alıyor.



Tampilkan Komentar
Sembunyikan Komentar

0 Response to "Cansel elçin kimdir?"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel