Acun ılıcalı kimdir?


Ailesi Erzurum'un Ilıca ilçesinde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Edirne İstiklâl İlköğretim Okulu'nda öğrenim görmüştür. Kadıköy Maarif Koleji orta bölümünü ve Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nin İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanmıştır. Fakat okulda okumayıp, televizyonculuğu seçmiştir.
19 yaşında evlenmiş ve bu evlilikten Banu adında bir kız dünyaya gelmiştir. 21 yaşındayken, kızı doğduktan 9 ay sonra ailesini kaybetmiştir. Daha sonra ilk eşinden boşanmıştır. İkinci evliliğinden ise Leyla ve Yasemin adlarında kız çocuklarına sahiptir.
Bağdat caddesinde ciddi bir motosiklet kazası geçirmiştir. Kazada arkasındaki yakın arkadaşı vefat ederken, kendisinin kolu kırılmış; 36 dikişli bir ameliyatla koluna platin takılmıştır.
1995 yılında bir kot dükkânı açarak ticarete atılmış; fakat iflas etmiştir. Bir arkadaşı vasıtasıyla Melihcan Tunç'la tanışan Acun, futbol bilgisiyle onu etkilemeyi başarınca denenmek üzere işe alınmıştır. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapmayı başarınca yıldızı parlamış ve daha sonraŞansal Büyüka'nın ekibine transfer olmuştur. Televole'nin spor magazin olduğu yıllarda bu program içerisinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dâhilinde dünyayı dolaşmaya başlamıştır. Ardından bu bölümü 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etmiştir. Bu kapsamda 105 ülke gezmiştir. 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurmuştur; Fear FactorSurvivor Kızlar - ErkeklerSurvivor Türkiye - YunanistanSurvivor Aslanlar - KanaryalarVar mısın Yok musunDevler LigiYetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu olmuştur. Ayrıca Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı ve Behzat Uygur'un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca başta Türkiye'deki üniversiteler olmak üzere, Anadolu'da stand-up gösterileri yapmıştır; bu gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri komik bir dille izleyicilere aktarmıştır.
Kısada Olsa Geçici Bir Süre İlizyonla Uğraşmıştır..
Son olarak gelirini yardım kuruluşlarına bağışladığı ünlülerinde yarışarak katkıda bulunduğu Yok Böyle Dans yarışmasının sunuculuğunu ve yapımcılığını yapmıştır.
Tampilkan Komentar
Sembunyikan Komentar

0 Response to "Acun ılıcalı kimdir?"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel